torstai 10. tammikuuta 2019

Sukka-Finlandia ja raitasukkaa

Voiko lapselle tehdä villasukat niinkin synkästä väriyhdistelmästä kuin punainen ja musta?

Kyllä voi, varsinkin jos mukaan ynnää vielä valkoisen hieman keventämään vaikutelmaa. Lopputulos on kevennyksestä huolimatta särmikäs ja sukista löytyy asennetta.



pikkuHemmot
(pikkuHemmot in Ravelry)

Mikä: 3-vuotiaalle villasukat, koko 28 (56 s)
Ohje: PikkuHemmot (oma ohje, tulossa)
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Langat: 7veikka punainen, musta ja valkoinen
Kulutus: Punainen 28 gr, musta 27 gr, valkoinen 23 gr eli yht. 78 gr (39 gr/sukka)
Aikaa kului: 3 pvää

Näistä sukista ei juurikaan ole sanottavaa. Siskonpojan lempiväri on punainen ja halusin tehdä hälle synttäreiksi raitasukat. Oheisväreiksi valikoituivat musta ja valkoinen, koska fiiliksellä mentiin ja ne sopivat todella hyvin kirkkaaseen joulunpunaiseen.

Onni onnettomuudessa, kävi nimittäin tuuri ja pikkukaveri oli toivonutkin punaisia sukkia synttäreiksi. Lahja osui siis napakymppiin. Mukana oli tietysti vähän karkkia ja Autot-palapeli, ettei olisi aivan liian pehmeää menoa.


Huolimatta kantapään raidoituksen ajatusvirheestä tykkään sukista kovasti. Musta kantapää vie ajatukset pois joulusta ja tasapainottaa koko yleisolemusta. Värit sopivat ja sukat ovat selkeästi punamustat enemmmän kuin puna-musta-valkoiset.

Näissä sukissa tein myös yksinkertaisen nauhakavennuksen, sillä halusin kokeilla miltä se näyttäisi. Taistelen kahden eri kavennustyylin välillä, mutta taitaa olla että valitsen tähtikavennuksen.


On ihan hurjaa, miten iso jalka pienellä lapsella loppujen lopuksi on. Tiukalla käsialallani 56 silmukkaa tarvittiin ympärysmittaan. Omaan, kymmenen numeroa isompaan laitan kuitenkin jo sen 64 silmukkaa.

Sitten vielä lopuksi juttua kansallisesta nopeusneulontakisasta eli  tutummin Sukka-Finlandiasta. Se on tällä hetkellä menossa, lisäinfoa saa heidän kotisivuiltaan (sukkafinlandia.fi). Ensimmäinen etappi starttasi viime sunnuntaina. Allekirjoittaneella on ensimmäinen sukka valmiina ja toista aloittelen tänään vihdoin ja viimein!

Lisäksi olen huisin onnellinen siitä, että tänä vuonna Ma-Chanin ja minun kanssa on kisaamassa kokonainen joukkueellinen muita neulojia. Kiitos teille ihanuuksille kun olette kanssamme kulkemassa tätä matkaa :3

-Ricchan-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)